Kriminal Alanda Biyoloji Uygulamaları Konulu Seminer
17 Mayıs 2024 | 14:08

Fen Fakültesi Akademik Seminerleri kapsamında, 15.05.2024 tarihinde saat 13.30’de, Fen Fakültesi 75. yıl Konferans Salonunda Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı’nda görev yapan Biyolog Barış KAYDIRAK tarafından "Kriminal Alanda Biyoloji Uygulamaları" konulu seminer verilmiştir. Seminerde kriminal analizlerde; olay yerinden alınan bulgular üzerinden biyolojik materyallerin nasıl elde edileceği, bu materyallerden hangi metodlar yardımıyla DNA molekülünün saflaştırılacağı ve elde edilen DNA molekülünden nasıl DNA profili elde edileceği; rutin işlemlerde kullanılan yöntemlerin yanı sıra son teknoloji yöntemler ve gelecekte hangi uygulamaların kullanılacağı hakkında bilgiler verilmiştir. Seminer sonunda katılımcılardan gelen sorular yanıtlanmıştır.

Kriminal Alanda Biyoloji Uygulamaları-1