Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı
Çalışma Alanları Ve İçeriği
|
- Gıda Mikrobiyolojisi (Çeşitli gıda örneklerinden bakteri izolasyonu, biyokimyasal ve genetik yöntemler ile tanımlanmaları )
- Bakterilerde Antibiyotik ve Biyosidal Maddelere Direnç özelliklerinin belirlenmesi (Antibiyogram ve MİK deneyleri)
- Bakterilerde virülens ve biyoteknolojik enzim üretimi özelliklerinin belirlenmesi
- Bakterilerde DNA izolasyonu ve 16S rDNA bölgesinin PZR ile çoğaltılması ve görüntülenmesi
- Real Time PZR çalışması ile bakterilerde belirli gen bölgelerinin ifadesinin belirlenmesi
|
Sorumlusu
|
Araş.Gör.Dr.M.Burcu KÜLAHCI
|
|
Ziyaret için telefonları
|
0312 202 12 12
|
0312 202 15 15
|
Adres (kapı numarası ile)
|
Z-23
|
|
|