Moleküler Biyoloji Laboratuvarı

Asistan

Arş. Gör. Büşra Nur SABAH

Çalışma alanları ve içeriği

Diyabetin Moleküler mekanizması ve alternatif terapatik arayışlar,

Bitkilerde metal hiperakümülasyonunun genetik analizleri,

In-vitro fertilizasyona gen ifade profillerinin  katkısının araştırılması,

Potansiyal ilaç geliştirmede ilaç DNA etkileşimleri, ilaçların enzimler üzerine etkisinin araştırılması,

Bazı hastalık mekanizmalarında gen ifadesi ve polimorfizm araştırılması gibi.

Yapılan diğer çalışmalar

Biyoloji Olimpiyat öğrencilerinin yetiştirilmesi

Sorumlusu

Prof. Dr. Leyla AÇIK

Ziyaret için telefonları

0 312 2021185

Adres (kapı numarası ile)

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Laboratuvar Binası, Z-13, 06500,  Teknikokullar, ANKARA

Laboratuvar Tanıtımı: 1995 yılında Prof. Dr. Leyla AÇIK tarafından Hızlı Destek projesi ile bir thermal cycler alarak kurulmuştur. İlgi alanımız bitkilerde metal hiperakümülasyonunun moleküler mekanizması, hastalıkların özellikle de diyabetin moleküler mekanizması ve tedavisi üzerine araştırmalar yapmaktır. Son zamanlarda hastalıklar ve mikrobiyata ilişkisi de çalışma konularımız arasına girmiştir.

Web of Science’da taranan 81 yayın ve bu yayınlara yapılmış 924 atıf bulunmaktadır. Ayrıca yapılan çalışmalar 100 den fazla uluslararası ve ulusal toplantıda sözlü sunum ve poster sunumu olarak bilim dünyası ile paylaşılmıştır.