Başvuru Kriterleri

Referans Mek. yok Niyet Mek. yok

Referans Mek. 2 Ad. Niyet Mek. var

Yüksek Lisans İçin Başvuru Kabul Edilen Lisans Programları

Adli Bilimler, Antropoloji, Arkeoloji, Arkeoloji ve Etnoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bahçe Bitkileri, Beslenme Beslenme Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Enformatik, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Biokimyagerlik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyoenformatik ve Genetik, Biyokimya (Fen, Fen-Edebiyat F, Temel B.F.), Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyosistem Mühendisliği, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler, Biyoloji, Botanik, Coğrafya, Çevre Bilimleri ve Yönetimi, Çevre Mühendisliği, Deniz Bilimleri, Diş Hekimliği, Diş Hemşireliği, Ebelik, Eczacılık, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik, Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji ve Malzeme Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Gastronomi, Genetik ve Biyomühendislik, Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları, Gerontoloji, Gıda, Gıda Bilimi ve Teknolojisi (Ziraat), Gıda Bilimleri (Gıda Fak.), Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi (Zıraat), Hemşirelik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Yöneylem Araştırması, İstatistik-Matematik, İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi, Kimya, Kimya Lisans ve Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Kimyagerlik, Mekatronik, Mekatronik Mühendisliği, Meteoroloji, Meteoroloji Mühendisliği, Moleküler Biyokimya ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Müzecilik, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanoteknoloji Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım, Restorasyon ve Konservasyon, Su Ürünleri, Su Ürünleri Mühendisliği, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği, Süt Teknolojisi, Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarla Bitkileri, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Tıp, Tıp Mühendisliği, Toprak, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Uygulamalı Kimya, Veteriner, Veterinerlik, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Yer Bilimleri, Ziraat, Ziraat Mühendisliği, Zooloji, Zootekni. (Fen ve/veya Fen Edebiyat Fakülteleri Biyoloji bölümleri dışında farklı fakülte ve bölümlerden mezun öğrencilere bilimsel hazırlık programı uygulanır).

Doktora İçin Başvuru Kabul Edilen Yüksek Lisans Programları

Adli Bilimler, Antropoloji, Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bahçe Bitkileri, Beslenme Beslenme Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformatik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyokimya (Fen, Fen-Edebiyat F, Temel B.F.), Biyoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyosistem Mühendisliği, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler, Biyoloji, Botanik, Coğrafya, Çevre Mühendisliği, Deniz Bilimleri, Ebelik, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik, Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Gastronomi, Genetik ve Biyomühendislik, Gerontoloji, Gıda Bilimi ve Teknolojisi (Ziraat), Gıda Mühendisliği, Hemşirelik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Kimyagerlik, Mekatronik, Mekatronik Mühendisliği, Moleküler Biyokimya ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Müzecilik, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanoteknoloji Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Su Ürünleri, Su Ürünleri Mühendisliği, Süt Teknolojisi, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarla Bitkileri, Tıp Mühendisliği, Toprak, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Veteriner, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Yer Bilimleri, Zooloji, Zootekni.