Duyuru
BİYOLOJİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE
25 Haziran 2015 | 14:14

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünde 2012 yılında başlayan Bologna sürecine uyum ve müfredat yenileme çalışmaları Temmuz 2014’de tamamlanmış ve üniversite senatosundan kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar;

Dış Paydaşlar görüşlerinin alınması: Bölüm başkanlığı ve 40 öğrencimiz tarafından Türkiye’de ilk kez Biyologların mesleki yeterliliği ve biyologlarda olması gereken bilgi ve becerileri belirlemek amacıyla kapsamlı bir anket çalışması yapılmıştır. Anket çalışması Biyolog olarak çalışan 630 meslektaşımız ve biyolog çalıştıran 132 işveren (özel ve kamu kurumları) ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirilmiştir. Elde edilen sonuçlar bölüm öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve tüm bölüm öğrencilerine sunulmuş, bunun yanında Biyoloji Öğrencileri Kongresinde (2013) ve 2014 yılında da biyologların sorunlarının tartışıldığı sempozyumda sunulmuştur.

Paydaşlar görüşlerinin alınması: Bölüm öğrencileri, öğretim üyeleri ve elemanları ile çok sayıda toplantı yapılarak bu konudaki görüşleri alındı.

Dış ve iç paydaş görüşleri doğrultusunda bölüm ders planları oluşturuldu. Oluşturulan planda zorunlu statüdeki dersler diğer bölümlerde olduğu gibi biyolojinin bilimsel temellerini oluşturmayı hedeflemektedir. Seçmeli dersler ise biyolog olarak çalışırken kullanması gereken bilgi, beceri ve yetkinliği oluşturmayı amaçlamaktadır.

2014-2015 yılında bölümü kazanan öğrenciler ilk 4 yarıyıl (2 yıl) bilimsel alt yapı oluşturmayı hedefleyen zorunlu dersleri alacak, 5. yarıyıldan itibaren ağırlıklı olarak seçmeli dersleri alacaklardır.

Bölümde öğrencilerimizin iş hayatına hazır hale getirmek amacıyla yapılan düzenlemede 3 seçmeli ders modülü oluşturulmuştur. Bu modüller;

1- Biyoçeşitlilik ve Koruma

2. Moleküler Hücre ve Genetik

3- Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji

Öğrenciler 5. Yarıyıldan itibaren alacakları seçmeli ders gruplarını seçerken, ilk 4 yarıyıldaki not ortalamalarına göre tercih yapacaklar ve ağırlıklı olarak bu modülden ders alacaklardır.

Seçmeli dersler öğretim üyeleri tarafından biyolog olarak çalışırken kullanması gereken bilgi yanında, beceri ve yetkinlik kazanmayı ön plana almış ve ülkemizde bu amaçla düzenlenmiş ilk ders planı niteliğindedir. Bölüm derslerimizle diğer bölümlerin derslerini karşılaştırarak bunu kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Tercihlerinizi yaparken sizi mesleğe ve hayata hazırlayacak ders planı olan bölümleri tercih etmenizi hatırlatırız. Görüşmek dileğiyle.

background image